A Ride Hard Motorsport versenyzője először versenyzett Magyarországon a Superenduro-vb Prestige kategóriájában. Zsigovits Norbert a közönségről és Szőke Márk Európa-kupában aratott győzelméről is elismerően beszélt. A 23 éves versenyző saját bevallása szerint elkapkodta az első futamát, de a másik kettőn stabilan motorozott, és a továbbiakban ezt a szintet szeretné fenntartani.

Zsigovits Norbert túl van a szezon legfontosabb versenyén, a Superenduro-világbajnokság budapesti fordulóján. A MOTAM által támogatott versenyzőnek az első futama nem sikerült jól, ám a másodikon a szezonbeli legjobb eredményét hozta, amit aztán meg is tudott fejelni. Ennek következtében 17 ponttal a tizedik helyen zárta a napot, az összetettben pedig feljött a tizenegyedik pozícióba a Prestige kategóriában.

Zsigovits természetesen élvezte a Papp László Sportaréna közönségének támogatását, és hallható volt, hogy a nézők jelentős része együtt él a versennyel. A 23 éves pilóta előzéseinél hangos éljenzés volt hallható, amikor pedig elakadt, csalódott moraj volt a jellemző. A HUMDA Academy versenyzője érezte a szurkolást, és az Európa-kupa döntőjének második futamán utolsó pillanatos győzelmet arató Szőke Márk sikerének is örült. „Nagyon jó volt, hogy újra itthon tudtunk versenyezni, ráadásul telt ház előtt, ez tényleg felemelő érzés – nyilatkozta. – Azt gondolom, hogy a nézők is kitettek magukért, hiszen nagyon szurkoltak, ezt motorozás közben is lehetett hallani. Emellett pedig Szőke Márk nyerni tudott, ami fantasztikus dolog, hiszen ettől megy előre a sportág, és örülök, hogy mindenki egyre jobban versenyez. Azt gondolom, hogy lehet jövője a Superendurónak.”

Az első futam nem ment végig a tervezett módon, ugyanis Eddie Karlsson súlyos balesetet szenvedett. A csonka viadal nem sikerült jól Zsigovitsnak, végül nem is rangsorolták, így pont nélkül maradt. A második és a harmadik versenyen viszont sokkal összeszedettebbnek bizonyult, és szezonbeli legjobb eredményeit elérve nyolcadikként, majd hetedikként ért célba.

„A magam részéről úgy érzem, hogy versenyről versenyre tudtunk fejlődni, úgyhogy most már egy igazán jó helyezést tudtam elérni, aminek nagyon örülök – folytatta. – Az első futam egy kicsit kaotikus volt számomra, nem igazán jött össze, elkapkodtam a versenyt. Utána sikerült egy kicsit lehiggadnom, és azt gondolom, hogy a másik két futamon stabilan motoroztam. Nyilván voltak kis hibák, de úgy vélem, ezen a pályán sokan hibáztak. Ezt nyilván ki kell elemezni, meg kell nézni, de azt gondolom, hogy a második és a harmadik futam egész jó volt, és ezzel tudunk fejlődni. Emellett a köridőkön is látszik, hogy már közelebb vagyok a középmezőnyhöz, és lassan odaérünk, illetve most már nagyjából odaértünk.”

Zsigovits tavaly részt vett a Hard Enduro-világbajnokság izraeli fordulóján, ezt leszámítva viszont idén versenyzett először együtt a nemzetközi mezőny elitjével. Az első hétvégéken kicsit megilletődött volt, de most már érezhető a javulás, még úgy is, hogy a jó eredményben Karlsson sérülése mellett az is szerepet játszott, hogy Taddy Blazusiak nem tudta befejezni a harmadik futamot. A magyar versenyző most már nem is akarja ennél lejjebb adni. „Az első futamokon eléggé izgultam, mert ilyen gyors pilótákkal [korábban] még nem volt szerencsém együtt versenyezni – magyarázta. – Kicsit túlizgultam, végig azt figyeltem, hogy mikor jönnek, nehogy feltartsam őket. Most már viszont kezdem megszokni. Nyilván kell hozzá pár verseny, hogy ezt a hangulatot át tudja érezni az ember, és a Prestige nagyobb küzdelmet jelent, mint a Junior, ahol azért tudtam menni az élmezőnnyel. Szóval azt gondolom, hogy folyamatosan fejlődünk, és az a cél, hogy minél előrébb végezzünk. Erre akarok minél jobban rágyúrni. A középmezőnyben szeretnék végezni. Úgy vélem, most már merhetünk nagyot álmodni, és a mostani verseny alapján akár a legjobb nyolc, legjobb hét is összejöhet. Ezek a tervek, és ezt szeretném hozni az idény folyamán.”

Sajtóközlemény, 2023. február 6.

Kapcsolódó cikkek