Veterán 2023. május 11.

Veterán járműcsodák a hétvégén Balatonfüreden

Legendás autók és motorok várják az érdeklődőket a Tagore sétányon.

Félszáznál is több régi autó és tucatnál is több motorkerékpár sorakozik fel a hétvégén Balatonfüreden a Tagore sétányon a VIII. Concours d’Elegance Balatonfüred veterán szépségverseny alkalmából. A látogatók számára ingyenes rendezvényen a közel és a régmúlt legértékesebb és legérdekesebb járművei tekinthetők meg. Akad közöttük olyan típusú motorkerékpár, amelyből egy példány nemrég, egy angliai árverésen 120 millió forintért kelt el, olyan autótípus, amely hollywoodi sztárok kedvence volt, de olyan is, amelyek tulajdonosai leginkább csak a királyi házak tagjai közül kerülhettek ki. A járművek május 11-én csütörtökön érkeznek, 12-én délelőtt túrán vesznek részt, 13-án, szombaton egész nap, 14-én, vasárnap pedig délelőtt tekinthetők meg a Tagore sétányon és a Balatonfüredi Kikötőben. Bár lehet, hogy pénteken felhők takarják el az eget, szombatra és vasárnapra már szebb, derült időjárás várható.

A VIII. Concours d’Elegance Balatonfüred részletes programját ide kattintva tekinthetik meg, vagy az oldal jobb szélén az esemény emblémájára kattintva.

A járművek katalógusa pedig ide kattintva nézhető végig. A rendezők, az autóMAGAZIN és a Veterán Autó és Motor havilapok készítői és kiadói minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Néhány kép ízelítőül (a címképen Bugatti Typ 46 1930-ból):

Alpina B10 Biturbo 1991
Chevrolet Camaro 1975
Opel GT1900 1970
Méray-JAP SV600 – Magyar gyártmányú motor a II. világháború előttről!

Kapcsolódó cikkek