Aktuális Újdonságok 2023. június 15.

Végre jön Európába egy autó rendes motorral

Az Atlanti óceán innenső partján is elkezdik árulni a RAM 1500-as pickupot V6-os benzinmotorral.

Lassan eltünedeznek a nagy hengerszámú motorok, a legtöbb újdonság három-, vagy négy hengerrel kerül eladósorba gyakran még akkor is, ha prémium kategóriás autót kell hajtania. Ezért üdítő, legalábbis az autórajongók számára, ha a megszokottnál több hengeres motorral árusítanak egy típust. A RAM 1500 esetében pedig éppen erről van szó, igaz, a tengerentúlról érkezik, és pickup az illető. De ez nem változtat a tényen, V6-os motorral is elkezdik árusítani öreg kontinensünkön.

Pentastar 3.6 literes, V6-os motor eTorque kisegítő hibridrendszerrel. Előtérben az indítómotor-generátor

Az eTorque Pentastar V6 névre hallgató V6-os benzinmotor lökettérfogata 3,6 liter, legnagyobb teljesítménye 305 LE, nyomatéka 364 Nm. Egy trükk azonban van a történetben, amire a Pentastar elnevezés előtti eTorque szó utal. A torque nyomatékot jelent, az e betű pedig többnyire elektromosságra utal. Az eTorque kifejezés pedig arra, hogy a V6-os Pentastar benzinmotort kisegítő hibridrendszerrel egészítették ki.

2023-as Ram 1500 Rebel G/T műszerfala

Az eTorque mild hibrid rendszerben a hagyományos generátor helyett egy motor-generátor egység működik, ami segít takarékoskodni az üzemanyaggal. Az motor-generátor 0,43 kilowattórás lítium-ion akkumulátorból kapja az áramot, amely 48 voltos feszültséggel táplálja az elektromotort gyorsítások közben és a sebességváltások alkalmával. Szintén hibrid rendszer 48 voltos akkumulátorának áramát használják fel a hagyományos, 12 voltos indítómotor meghajtására is. A 48 voltos feszültséget 3 kW-os DC-DC átalakító csökkenti 12 voltra. Szélsőséges időjárási körülmények között, nagy hidegben ugyanis a hagyományos indítómotor nagyobb hatékonysággal működik, mint az indítómotor-generátor. Az eTorque rendszer erőssége inkább a gyors start-stop funkció, valamint a V6-os motor támogatása alacsony fordulatszámon.

A 3.6 V6-os motor másik előnye az eddig kizárólagos 5.7 V8-as motorhoz képest az akár 19 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás. A kisebb lökettérfogat mellett például a változó szelepvezérlés és a kétfokozatú változó szelepemelés biztosítja a teljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás optimális arányát széles fordulatszám-tartományban, a vezető igényeitől függően. A hűtött kipufogógáz-visszavezető rendszer lehetővé teszi a kipufogógáz hatékonyabb elégetését és ezáltal kevesebb károsanyag-kibocsátást. A hathengeres V-motor Európában a RAM 1500 Big Horn, a RAM 1500 Laramie és a RAM 1500 Rebel modellekben lesz elérhető.

VÉGE

Kapcsolódó cikkek