Aktuális Autósport 2023. június 18.

Michelisz harcos 6. hellyel nyitott a Hungaroringen

A francia Yann Ehrlacher nyerte a TCR Europe magyarországi versenyhétvégéjének első futamát szombaton, amely egyben a TCR World Tour-sorozat negyedik állomása is. A korábbi WTCR-bajnok mögött az argentin Néstor Girolami (Honda) és a spanyol Mikel Azcona (Hyundai) ért célba. Michelisz Norbert hatodikként ért célba a hazai közönsége előtt a Hungaroringen.

A pole pozíciót a délelőtti kvalifikáción megszerző Ehrlacher mellől a korábbi argentin TC2000-es bajnok, Néstor Girolami, a második sorból pedig a volt kínai F1-es pilóta, Ma Csing-hua és Azcona vághatott neki a futamnak. Michelisz az ötödik helyről várta a piros lámpák kialvását.

Fotók: Hyundai Motorsport/HMSG

Ehrlacher jól kapta el a rajtot, és megtartotta az első helyet. Girolaminak ez kevésbé sikerült, a hondás veszített egy pozíciót a kínaival szemben. Michelisz számára sem indult jól a futam: a belga Vervisch és Ehrlacher továbbfejlesztett Volvót vezető csapattársa, Santiago Urrutia is meg tudta előzni a rajt után, így a magyar a 7. helyre csúszott vissza. Michelisz a második kör végén visszaelőzte uruguayi ellenfelét, miközben Ehrlacher mögött hármas csata alakult ki a második helyért, ennek során Girolami visszavette a második helyet.

Fotók: Hyundai Motorsport/HMSG

A futam hajrája csak a mezőny második felében hozott izgalmas csatákat, az élmezőnyben már nem történt helycsere. Ehrlacher győzött, mellette Girolami és Michelisz spanyol csapattársa, Azcona pezsgőzhetett a dobogón. A francia ezzel átvette a vezetést a bajnokságban, míg Michelisz – ugyanannyi ponttal, de kevesebb futamgyőzelme miatt – a második helyen áll.
A TCR World Tour hungaroringi állomása a második futammal folytatódik, amely vasárnap déli 12 órakor rajtol.
A TCR World Tour bajnokság állása: 1. Ehrlacher (Lynk & Co) 179 pont, 2. Michelisz (Hyundai Elantra N) 179 p., 3. Azcona (Hyundai Elantra N) 148 p., 4. Rob Huff (brit, Audi) 136 p., 5. Girolami (Honda) 132 p.

Kapcsolódó cikkek