Aktuális 2023. március 23.

Megérkezett Magyarországra az új DS3

Megújult külseje és utastere mellé a tisztán elektromos E-Tense kivitel vadonatúj hajtásláncot is kapott.

A megújult arculatú új DS3 minden kivitele ledes fényszórókat kapott. Ezzel nő a világítás teljesítménye, miközben csökken az energiafogyasztás a nagyobb hatótávolság (a 100%-ban elektromos E-TENSE esetében), illetve az alacsonyabb CO2-kibocsátás (belső égésű motorok) érdekében. A hátsó rész letisztultabb, mint volt. Egy lakkozott fekete díszléc diszkréten emeli ki a lámpákat és a csomagtérajtót. Ez utóbbira kerül a különleges technológiával készített „DS AUTOMOBILES” felirat. A polírozott, rozsdamentes acél betűket kivágják és külön-külön illesztik be őket a díszlécbe.

Belül új a kormánykerék, amelyen a vezetést segítő, valamint az információs és szórakoztató rendszerek vezérlőgombjai kaptak helyet, valamint az automata sebességváltót működtető fülek is itt találhatók. Az új DS 3 üléseinek kialakítása és technológiai megoldásai a tetszetős megjelenés mellett a kényelmet szolgálják. A kagylóülések innovatív, nagy sűrűségű habszivacsból készültek, hogy a legjobb üléskomfortot biztosítsák. Az első ülések fűthetőek, deréktáji masszázsfunkció is rendelhető hozzájuk és elektromosan állíthatók.

Az új DS 3 új információs és szórakoztató rendszert kapott, amely egy újratervezett, fényes fekete kerettel ellátott, 10,3 colos, nagyméretű, nagy felbontású középső képernyőn érhető el. A rendszer sajátossága, hogy a vezető személyre szabhatja a középső képernyőt és a műszercsoport 7 colos kijelzőjét. Ezeket a head-up display rendszer egészít ki, amely a vezető elé vetíti ki a legfontosabb információkat. A középső képernyő 12 mezőre van felosztva, és különböző méretű widgetek helyezhetők el rajta. A műszercsoport kijelzője két külön zónára van osztva, amelyek szintén testre szabhatók. A funkciók egy fejlett hangfelismerő rendszerrel vagy a középső kezelőpanelen található érintőkapcsolókkal is vezérelhetők. Az Apple CarPlay és AndroidAuto tükrözési funkciók mostantól vezeték nélkül is elérhetők.

Az új hibrid szinkronmotor immár 115 kW (156 LE) teljesítményt és 260 Nm nyomatékot biztosít 400 V feszültség mellett. Az új 54 kWh-s (50,8 hasznos kWh) akkumulátor egy folyadékkeringető hőszabályozóval és egy hőszivattyúval rendelkezik, amelyek gyors töltést, nagyobb hatótávolságot és a hosszabb élettartamot biztosítanak. A szériatartozékok közé tartozó fedélzeti töltő teljesítménye 100 kW egyenáram (25 perc alatt tölt fel 0-ról 80%-ra) és 11 kW váltóáram (5 óra alatt tölt fel 0-ról 100%-ra) esetén. A megnövelt energiasűrűségnek köszönhetően az akkumulátor nagyon kompakt, az első és hátsó ülések, valamint a kardánalagút alatt helyezkedik el. A helykínálat és a vezetési pozíció pontosan ugyanakkora, mint a többi motor esetében, az ütésállóság tekintetében pedig meghaladja a legszigorúbb követelményeket.

Az új DS 3 E-TENSE a WLTP vegyes ciklus szerint mérve (12,6 kWh/100 km) akár 402 km-es hatótávolságot is elérhet, városi körülmények között pedig több mint 500 km-t, köszönhetően a villanymotor hatékonyságának és energia-visszanyerő képességének, a kiegészítő felszereléseknek, mint például a hőszivattyú, a termikus előkondicionálás, vagy az új LED-es fényszórók, valamint az orr-rész és a kerekek aerodinamikai optimalizálásának, továbbá a hasmagasság 10 mm-es csökkentésének.

Az új DS 3 kétféle benzinmotorral is rendelhető: PureTech 100 hatfokozatú mechanikus sebességváltóval és PureTech 130 nyolcfokozatú automata sebességváltóval. A katalógusban egy BlueHDi 130 dízelmotor is szerepel, amelyhez egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. Ezek a motorok megfelelnek a legújabb környezetvédelmi előírásoknak.

Az új DS 3 kezdő listaára 10 090 000 Ft, PureTech 100 motorral, manuális sebességváltóval és BASTILLE kivitelben. A BASTILLE kivitelű E-TENSE (elektromos) változat alapára 16 390 000 Ft.

Kapcsolódó cikkek