Aktuális Autósport Motorsport 2023. május 05.

Majdnem győzelem a zöld Ladával

Az E2-es kategória második helyét szerezte meg Plesz Márk és Dombai Szabolcs az Országos Historic Rallybajnokság első futamán, a Nyerges Rallyn.

Bár szép eredmény a Green Motorsport versenyzőpárosa számára a dobogó második foka, sokkal fontosabb volt azonban nekik, hogy a téli felkészülés után végre újra versenyezhettek a Lada 2105-össel. Testvérautójukkal Szabó Krisztián és Szabó Kitti sajnos már az első gyorsaságin kiestek, miután a Lada 2107-es mindkét féltengelye eltört.

„Nagyon jó volt végre elrajtolni – mondta Plesz Márk. – A télen sokat dolgoztunk a két versenyautónkon. Reggel, amikor bementem a műhelybe mindig egy adrenalin fröccs volt látni a két autót. Imádom építeni őket, de a legnagyobb motivációt az adja, hogy tudjuk, magunknak építjük és előbb-utóbb mehetünk is velük. Most ez megvalósult, úgyhogy Dombai Szabival mi már a rajtban nagyon jól éreztük magunkat. Az volt a terv, hogy a nézőknek autózunk, úgy is készítettük fel az autót, rövidebb végáttétellel. Az első gyorson még nem éreztem rá, elég sok idő telt el, hogy utoljára versenyeztem, és hogy utoljára Zsigulit vezettem. A rugógyári szakasz azonban jól kiadta.

Sajnos Szafyék (Szabó Krisztián) az első gyorsaságin kiestek, mert eltört mind a két féltengelyük. Pedig nagyon megérdemelnék már, hogy célba érjenek. A kiesésükön annyira felbosszantottuk magunkat, hogy Szafy a szervizparkban elővette a Mecsek Rallyról megmaradt Michelin TB-ket, felrakatta nekünk és kiadta a parancsot: időre megyünk. Utána tulajdonképpen őértük is meg akartuk mutatni és sikerült felkapaszkodnunk a kategória második helyére. A látvány és a gyorsaság mellett az autóra is nagyon vigyáztam. Sokat dolgoztunk vele, nem akartam az első versenyen összetörni. Ez olyan jól sikerült, hogy karcmentesen hoztuk haza. Most is itt feszít mellettem a műhelyben.

Köszönjük a szurkolóknak azt a fantasztikus hangulatot, amit a pályán teremtettek, remélem egy kicsit mi is hozzájárultunk a szórakoztatásukhoz. A Mecsek Rallyn szeretnénk mind a két autóval rajthoz állni és jó lenne már egy kettős célba éréssel megköszönni a Green Motorsport összes tagjának a munkát. A Salgóról sem tettünk le teljesen, de ezt még nem merem megígérni.“

Kapcsolódó cikkek