Aktuális Egyéb Újdonságok 2023. április 26.

Land Rover Defender újdonságok

Ötszáz lóerős, kompresszoros V8-as benzinmotorral, felfedezőknek szánt különleges kivitellel és optikai csomaggal gazdagodott a Land Rover Defender kínálata.

Az új Defender 130 Outbound kifejezetten azok számára készült, akik mindig új célokat tűznek ki maguk elé. Utasai maximális kényelemben hódíthatnak meg bármilyen terepet, miközben a célszerűen kialakított belső térben a kaland minden kellékének helyet találnak. A Defender 130 Outbound kizárólag ötüléses kivitelben érhető el, csomagtere akár 2516 literes (1329 liter, ha a második üléssoron is utaznak), így maximálisan kielégíti azoknak az igényeit, akik felülmúlhatatlan sokoldalúságra és praktikumra vágynak. A csaknem teljesen sík csomagtérpadlón (1267 mm hosszú a második üléssor mögött) mindennek könnyű helyet találni, a neoprén ruháktól kezdve túrazsákokon át a kemping- és hegymászó felszerelésekig.

Egyedi külső stílusjegyeinek köszönhetően a Defender 130 Outbound mindenütt feltűnő jelenség. A visszafogott, céltudatos megjelenésről a lökhárítók és a hűtőmaszk-betét Shadow Atlas Matt kidolgozása, illetve az Anthracite színű oldalsó légbeömlők gondoskodnak. Az Outbound modell Gloss Black kivitelű, 20 colos, illetve Shadow Atlas Matt kivitelű, 22 colos keréktárcsákkal rendelhető.

Az utastér teljes Windsor bőrkárpitozással vagy tartós Resist szövetkárpitozással választható, így az utasok ízlésüknek és életstílusuknak megfelelő, kellemes tapintású környezetnek örvendhetnek. Az összes kárpitvariáció Ebony árnyalatú. A képet Ebony Morzine tetőkárpit és Robustec díszítőbetétek teszik teljessé, míg a Defender különlegességének számító műszerfalbetét ezúttal Satin Black porszórt kivitelt kap, csiszolt kidolgozással. Praktikus megoldások sora ügyel arra, hogy a belső tér se a kalandok elején, se azok végén ne sérüljön. A tartós gumi padlóborításból kihajtható lökhárító védőbetét hasznos, ha terebélyes vagy nehéz rakományt – például kerékpárt vagy bőröndöt – kell be-, illetve kipakolnunk. Az apró személyes tárgyak biztonságos elhelyezésére kiegészítő tárolórekeszek szolgálnak, míg a csomagtartóban kialakított lekötési pontok, valamint az új csomagrögzítő háló jóvoltából mérettől függetlenül mindenféle túra- és sporteszköz biztonságosan rögzíthető az utazás időtartamára.

A Defender 130 Outbound a P400 Ingenium benzinmotorral, illetve a D300 Ingenium dízelmotorral rendelhető. Mindkét erőforrás esetén mild hybrid technológia gondoskodik az optimális teljesítményről és takarékosságról.A feltartóztathatatlan terepalkalmasságról a Defender bevált összkerékhajtási rendszere és Terrain Response 2® technológiája gondoskodik; alapfelszerelés az elektronikus légrugózás és az Adaptive Dynamics rendszer. Fejlett off-road menetdinamikai technológiák gondoskodnak arról, hogy a jármű terepviszonyoktól függetlenül magabiztosan, könnyedén jusson előre, míg az elektronikus légrugózás akár 430 mm-es tengelykitérést és akár 900 mm gázlómélységet engedélyez. A Defender 130 Outbound akár 3000 kg-ot képes vontatni, azaz könnyedén megbirkózik mindennel, a jet-skitől kezdve a hajókon át a lakókocsikig és egyéb utánfutókig. A légrugózás a vontatmány csatlakoztatásának folyamatát is leegyszerűsíti: a csomagtartó ajtajában elhelyezett gombok segítségével a kívánt szintre emelhetjük vagy süllyeszthetjük a Defender hátulját.

A Defender 130 modellkínálatának másik újdonsága az 5,0 literes, V8-as kompresszoros benzinmotor, amely a teljesítmény, a kifinomult működés, valamint a szuverén menet- és terepképességek magával ragadó kombinációját kínálja. Az 500 lóerő legnagyobb teljesítményre és 610 Nm maximális forgatónyomatékra képes motor 5,7 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/órára a Defender 130-ast. Az új motor bevezetésével háromra nő a nyolcüléses modell motorvariációinak száma, hiszen továbbra is rendelhető a hathengeres Ingenium P400 benzinmotor, illetve D300 dízelmotor.

Duplán dupla kipufogók a Land Rover Defender 130 V8 ismertetőjegyei

A Defender 110 fokozott testre szabását segíti elő a frissen bevezetett County külső optikai csomag. Az eredeti Defender County kivitelből ihletet merítő csomag egyedi külső stíluselemei modern hangvételben tisztelegnek a terepjáró legendás hagyatéka előtt. A County külső optikai csomag a 110 modell S, SE és HSE felszereltségi szintjeihez rendelhető. Az ajtókat és az oldalfalakat díszítő County grafikai elemek különösen látványos adalékok, míg a megvilágított küszöbdíszlécek egyedi Country grafikával köszöntik az utasokat. A tetszetős 20 colos könnyűfém keréktárcsák kétféle – így például Gloss White – kidolgozásban érhetők el, igazodva a külső optikai csomag jellegzetes esztétikumához.

A modellt több színkombinációkban lehet megrendelni. Fuji White karosszéria új Tasman Blue kontraszt tetővel és csomagtérajtóval, Tasman Blue színátmenetes grafikus matricákkal és küszöb díszlécekkel. Santorini Black karosszéria új Tasman Blue kontraszt tetővel és csomagtérajtóval, Tasman Blue színátmenetes grafikus matricákkal és küszöb díszlécekkel. Tasman Blue karosszéria White kontraszt tetővel és csomagtérajtóval, Fuji White színátmenetes grafikus matricákkal és küszöb díszlécekkel. A vásárlók számos különböző belső szín- és anyagkombináció közül választhatnak. Az ülések kérhetők Resist, Grained bőr vagy Windsor bőr kárpitozással (mind Ebony kivitelben), illetve Fuji White és Santorini Black karosszériaszín esetén Acorn kárpitozás is rendelhető Lunar beltérrel. A belső díszítőelemek között említést érdemel a különleges tapintású Robustec dekorbetét, míg a műszerfalbetét Light Grey vagy White kivitelben kérhető, becsempészve a County külső optikai csomag egy részletét a belső térbe.

Kapcsolódó cikkek