Küzdelmes hétvégén van túl Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series-ben

A Parolin Racing Kart versenyzőjét versenybaleset és technikai probléma is hátráltatta. Nehéz hétvégét zárt a WSK Super Master Series első fordulójában Gender Tamás Junior, akinek egyetlen problémamentes versenye sem volt az olaszországi Lonatóban rendezett megméretésen.

Miután a WSK Champions Cupon bejutott a döntőbe és ott 14 helyet jött előre, Gender Tamás Juniornak a rangos WSK-sorozat következő állomásán, a WSK Super Master Series lonatói versenyhétvégéjén is a fináléba kerülés volta célja. A 12 esztendős sportolónak a kétfordulós bajnokság első állomásán azonban bőven kijutott a balszerencséből.

Az időmérőn a legerősebb csoportban a 20. helyen zárt, miután feltartották a leggyorsabbnak ígérkező körében, majd az első előfutamon hiába javított öt helyet a rajt utáni visszaesését követően, az egyik riválisa kilökte. „Bevágott mellém, én pedig a külső íven haladtam tovább, de ő kiszorított, amitől a falnak ütköztem, és elhajlott a gokartom hátsó tengelye” – összegezte a történteket a HUMDA által támogatott sportoló.

A következő, egyben pénteki második előfutamban a Parolin Racing Kart magyar versenyzője a tapadás hiányával küzdött, így nem volt az igazi a tempója, és a 20. helyen zárt, várt még rá azonban három előfutam szombaton.

A szerencse azonban ezek során sem szegődött mellé. Az aznapi első előfutamban jól rajtolt, de láncszakadás miatt három körrel a vége előtt kénytelen volt feladni a versenyt, a második és a harmadik előfutamban pedig szintén technikai probléma hátráltatta: előbbin csak egyetlen kört tett meg, míg utóbbin azért javított két helyet, és a 18. pozícióban zárt.

A vasárnapi elődöntőbe és döntőbe ennyi balszerencse után – az öt előfutamból négyben technikai gonddal küzdött, egyszer pedig kilökték – nem jutott be, de így is egész nap ott volt a csapattal, segített, amiben tudott, és természetesen megnézte az összes futamot.

„Ez egy ilyen versenyhétvége volt, sajnos technikai sportról van szó, úgyhogy ez benne van a pakliban, de nem adjuk fel, és készülünk a következő fordulóra. Az elmúlt hétvégéért köszönettel tartozom szerelőmnek, Raffaele Polisének, a coach-omnak, Felice Tienének, a Parolin Racing Kartnak, valamint a HUMDA-nak, az Apex Instituto-nak és a Fit4Race-nek.”

Gender Tamás Junior legközelebb február 17. és 19. között, a WSK Super Master Series második fordulóján áll rajthoz Franciacortán.

Szerkesztői információ:

Gender Tamás Junior 2023-tól csatlakozott a Motorsport Talent Management (MOTAM) programjához. A MOTAM a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció, a márkaépítés és a jogi háttér terén segíti a versenyzőket, így ők a pályafutásuk minden elemében szakemberek segítségére támaszkodhatnak. Bővebb információ: motam.hu/sajto

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények:

Résztvevők: 90
Időmérő: 20.
Időmérő összesített: 59.
E-F előfutam: 19. -> 25.
B-E előfutam: 20. -> 20.
C-E előfutam: 20. -> 27.
D-E előfutam 20. -> 30.
A-E előfutam 20. -> 18.

Sajtóközlemény, 2023. február 6.

Kapcsolódó cikkek