Aktuális Egyéb 2023. május 03.

Sajátos módon ünnepli III. Károly koronázását a Skoda

A Royal Green fényezés egyes Superb, Kodiaq, és Octavia modellekhez rendelhető.

A Škoda III. Károly király koronázását egy új szín – a királyi zöld – bevezetésével ünnepli. Az új színárnyalat a Superb, Kodiaq és Octavia modellekhez lesz elérhető, és III. Károly király és Camilla királyné, a király hitvese ünnepélyes beiktatásának alkalmából kerül a márka brit képviseletének kínálatába. A május 9-étől, keddtől megrendelhető királyzöld szín exkluzív metál színválasztékként lesz elérhető, és csak a modellcsalád csúcsváltozataihoz elérhető.

A Superb esetében – amely a palotaszerű belső térkínálatáról és királyi vezetési kényelméről híres – az SE L és L&K modellekhez lesz választható. Az SE L vásárlói az új külső színhez fekete vagy bézs színű beltéri díszítést választhatnak, míg az L&K vásárlói a luxus konyak színű belső térrel is választhatnak. Tekintettel arra, hogy III. Károly király szenvedélyesen rajong a nagy teljesítményű autókért, az új szín a Škoda sportos Octavia vRS modelljéhez is elérhető lesz, az SE L modell mellett. A Skoda Kodiaq SE L Executive felszereltségű modelljét megrendelő ügyfelek szintén megrendelhetik királyzöld színben autójukat.

Korábban egyébként Károly király – még walesi hercegként – többször is ellátogatott a Cseh Köztársaságba. Az 1990-es évek elején Václav Havel akkori elnökkel közösen örökségvédelmi alapot hozott létre, hogy segítsen az ország történelmi épületeinek helyreállításában és megőrzésében. Az alap által helyreállított műemlékek között volt a prágai óvárosban található egykori Szent Bertalan-kolostor és a prágai vár alatti teraszos kertek. A walesi herceg látogatásai során a Cseh Köztársaság más részein is megfordult, így például Brünnben, az ország második legnagyobb városában, ahol 1991-ben, 2000-ben és legutóbb 2010-ben is járt.

Kapcsolódó cikkek