Aktuális e-autó Újdonságok 2023. április 25.

Két újabb Toyota villanyautó a láthatáron

Mindkettő divatos kategóriában, a bZ család tagjaként látja meg a napvilágot.

A Toyota két akkumulátoros elektromos koncepcióautót leplezett le a Sanghaji Autószalonon: a bZ Sport Crossover Concept és a bZ FlexSpace Concept sorozatgyártású modellként 2024-ben mutatkozik be majd a kínai piacon. A koncepciómodellek fejlesztése a Toyota bZ sorozat része, amely márka dedikáltan akkumulátoros elektromos autónak fejlesztett modelljeit felvonultató almárkája. Ez a két modell az európai piacra szánt, tavaly decemberben leleplezett bZ Compact Crossover Concepthez hasonlóan része annak a 10 új akkumulátoros elektromos modellnek, amelyet 2026-ig tervez bemutatni az autógyártó (a 2030-ig bemutatni tervezett 30 akkumulátoros elektromos kontingens részeként).

A bZ Sport Crossover Concept egy crossover típusú akkumulátoros elektromos autó dinamikus és jellegzetes stílussal, amelyet a Toyota, a BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY (Toyota és a BYD által létrehozott vegyesvállalat), a FAW Toyota Motor és a Toyota Motor Engineering & Manufacturing China (TMEC) közösen fejlesztettek ki. A tervek szerint a FAW Toyota Motor gyártja és értékesíti majd. Ennek a modellnek a koncepciója az „Újraindítás”, amely azt a felpörgető érzést fejezi ki, amit az autóba beszállva és elindulva tapasztalhatnak meg a vezetők. Dinamikus, ikonikus stílusa mellett olyan funkciókat szem előtt tartva tervezték, amelyek személyes teret biztosítanak a fiatalabb vásárlók, vagy a Z generáció számára. A bZ Sport Crossover Concept fejlesztése is folyamatosan zajlik, hogy funkciói a vásárlás után is folyamatosan fejlődjenek, így pl. olyan intelligens funkciókat kapjanak a felhasználók, mint a vezetői asszisztens és az automatikus parkolás. Így a tulajdonosok mind az öt érzékszervükkel folyamatosan élvezhetik autójuk legmodernebb verzióját.

A bZ FlexSpace Concept egy családorientált SUV típusú BEV, amely a hasznosságra összpontosít. A Toyota, a Guangzhou Automobile Group Company (GAC), a GAC Toyota Motor. és a TMEC közösen fejleszti, és a tervek szerint a GAC Toyota Motor gyártja és értékesíti majd. Ennek a modellnek a koncepciója a “Kényelmes otthon”, hogy olyan teret hozzon létre, amelyet a családok nyugodt szívvel, biztonságosan, kényelmesen és szabadon használhatnak. A bZ FlexSpace Concept nagy utasteret, könnyű kezelhetőséget, kiemelkedő biztonságot, megbízható hatótávolságot, valamint különféle intelligens funkciókat kínál. Folyamatban van a fejlesztés egy olyan autó létrehozása érdekében, amely ideális családok, barátok és párok számára, hogy még élvezetesebbé tegyék a mindennapi életet. A Toyota helyi partnereivel közösen felgyorsítja akkumulátoros elektromos kínálatának bővítését, hogy nagyobb értékű termékeket kínálhasson, amelyek vonzóbbak a kínai vásárlók számára.

Kapcsolódó cikkek