Aktuális e-autó 2023. szeptember 29.

Két márkakereskedővel indul a BYD magyarországi forgalmazása

A BYD (Build Your Dreams), a konnektorról tölthető (NEV azaz New Energy Vehicle) autók világelső gyártója és az akkumulátorgyártás meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon. A Wallis Motor – az AutoWallis Csoport tagja – Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet, ahol a BYD elektromos autóinak európai kínálatát mutatják majd be.

A BYD, a világ leggyorsabban növekvő autógyártója, három tisztán elektromos személyautót tervez bevezetni a magyar piacon. Az ATTO 3 egy tágas, C-szegmensű SUV, a DOLPHIN egy agilis és sokoldalú ötajtós modell a C szegmensben, valamint a D szegmensbe érkezik a SEAL, ami egy sportos és dinamikus szedán. 

Az első két budapesti márkakereskedés, az egyik a Wallis Motor a Könyves Kálmán krt. 5. szám alatt, a másik a Duna Autó a Zay utca 24-ben kiváló helyszínei lesznek a BYD elektromos autó kínálatának és az innovatív technológia bemutatásához. Magyarország átállását a tisztább és környezetbarátabb közlekedési megoldásokra ezek a szalonok is segíteni fogják.

Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója kijelentette: “A BYD elkötelezett abban, hogy a legjobb partnerekkel dolgozzon együtt, stratégiai együttműködéseket kössön és magas szintű helyi értékesítési szolgáltatásokat és vevőszolgálati támogatást nyújtson. A Wallis Motort, az AutoWallis Group tagját, és a Duna Autót választottuk ki, miután a két kereskedőcsoport rendelkezik a szükséges szakértelemmel ahhoz, hogy kiváló ügyfélélményt nyújtsanak a magyar vevőknek. A hálózatot olyan területeken kezdjük kiépíteni, ahol partnereink már jelen vannak és bemutathatják vevőiknek új modellkínálatunkat. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk partnereinkkel a BYD márka magyarországi bevezetésén.”

Antal Péter, az AutoWallis Csoport kiskereskedelmi üzletágának igazgatója kiemelte: “A BYD világszerte ismert úttörő szakértelméről az akkumulátor-fejlesztésben és a zöld technológiák innovációjáról a fenntarthatóbb jövő érdekében. A BYD-vel való együttműködésünk újabb jelentős mérföldkő az AutoWallis ESG-céljainak elérésében, beleértve az általunk kínált járművek átlagos CO2-kibocsátásának jelentős csökkentésére irányuló ambiciózus célunkat is. A cégcsoport tagjaként a prémium autók szegmensében 30 éves tudással és elkötelezett szakembergárdával rendelkező Wallis Motor fogja biztosítani a kivételes ügyfélélményt.”

„A BYD-val egy régóta várt márka érkezik hazánkba, amiről már jó ideje tudósít a hazai média. Büszkeség számunkra, hogy együttműködést kötöttünk a több területen is piacvezető márkával, melynek előremutató szellemiségéhez és ambiciózus jövőképéhez örömmel csatlakoztunk. Ezzel a Duna Autó újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen legújabb partnerünk lehetővé teszi, hogy kiemelkedő minőségű, innovatív elektromos járműveket kínáljunk ügyfeleinknek, valamint egyre szélesebb körben népszerűsítsük a környezetkímélő autókat. Meggyőződésünk, hogy ez a kooperáció komoly lépés a magyarországi elektromos közlekedés terén és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. A folyamatosan változó világban a BYD márkának szilárd helye van az autózás jövőjében” – fogalmazott Ormos Péter, a Duna Autó vezérigazgatója.

A márka bevezetését támogató országos marketingkampány október elején indul, az autók árait és egyéb részleteket pedig a bevezetés során hozza nyilvánosságra a gyártó.

Kapcsolódó cikkek