Aktuális Egyéb 2023. június 01.

Játékkonzollá alakítja autóit a BMW

Az első az új BMW i5, amiben töltés közben az AirConsole játékaival lehet játszani.

A BMW Group partnerségre lép az AirConsole játékplatformmal hogy egy egyedülálló autós játékmódot hozzon el az utakra, először az új BMW 5-ös sorozatban. Ez lehetővé teszi a vezető és az utasok számára, hogy úgynevezett alkalmi játékokat játsszanak, miközben a jármű áll, hogy várakozás közben elüssék az időt – az új i5 esetében például addig, amíg a jármű feltöltésére várnak. Az új BMW 5-ös sorozat mellett az AirConsole alkalmazást a BMW többi járművében is kínálni fogják.

Az új BMW i5, amelynek kijelzőjén elsőként játszhatók az AirConsole játékai

Az autós játékélményhez a játékosoknak csupán az okostelefonjukra van szükség, ami kontrollerként működik, míg a játékot a BMW Curved Display-en játszhatják. Az AirConsole alkalmazás járműben történő elindítása után az okostelefon és a jármű közötti kapcsolat intuitív módon, a hajlított kijelzőn található QR-kód beolvasásával jön létre. Ezután a játékosok máris nekiláthatnak a játéknak. Az AirConsole alkalmazás egyszerre több játékost is támogat. A hátsó utasok is részt vehetnek a megállások során az autóban zajló játékokban. Általánosságban elmondható, hogy egyedül vagy a jármű összes utasával együtt, illetve verseny üzemmódban is lehet játszani.

Többen is játszhatnak egyszerre, sőt, a hátul ülőket is be lehet vonni

Az AirConsole segítségével a játékosok úgynevezett alkalmi játékokat játszhatnak. Ezek olyan játékok, amelyeket könnyű elindítani és játszani velük, és intuitív az irányításuk. Az új BMW 5-ös sorozatú limuzin piaci bevezetésekor elérhető választékban versenyző, sport, kvíz és zenei kérdezős játékok, valamint szimulációs játékok is szerepelnek, de stratégiai, ugró- és futójátékok, valamint kirakós játékok is megtalálhatóak közöttük. A mintegy 15 elérhető cím közül között szerepel a “Go Kart Go”, a “Golazo”, a “Music Guess” és a “Music Guess”. “Overcooked”. Az elérhető játékok portfóliója a jövőben folyamatosan bővül.

Kapcsolódó cikkek