Aktuális Újdonságok 2023. szeptember 07.

Izgalmasabb külsővel, új fényszórókkal jön az Audi Q8 és SQ8

Az Audi elegáns új dizájnnal és korszerűsített technológiával frissíti a Q család zászlóshajóját.

Az Audi elegáns új dizájnnal és korszerűsített technológiával frissíti a Q család zászlóshajóját. Az átdolgozott külső megjelenés új első és hátsó lökhárítókkal hangsúlyozza a SUV-kupé erős karakterét. Az Audi első ízben szereli fel a Q8-at HD Matrix LED fényszórókkal, a csúcsfelszereltségű modellekben további távolsági fényszóróként lézerrel. Ezek a fényszórók digitális nappali menetfénnyel és választható fényjelzéssel rendelkeznek. A kibővített fénykínálatot digitális OLED hátsó lámpák egészítik ki, négy választható hátsó lámpakialakítással. Az új kerekek, színek, díszbetétek és kontrasztos varrással ellátott ülések kiemelik az autó csúcspozícióját a Q modellek között.

Static photo, Colour: Sakhir gold metallic

A választékot az 50 TDI quattro nyitja, amelyet egy 3,0 literes hathengeres dízelmotor hajt, amely 286 LE teljesítményt és lenyűgöző 600 Nm nyomatékot produkál, amely 1 500 és 3 000 fordulat/perc között érhető el. Az Audi Q8 55 TFSI 3,0 literes hathengeres motorja közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel 340 lóerős. Maximális nyomatéka 500 Nm, széles fordulatszám-tartományban. Az Audi Q8 V6-os motorjai nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóval, állandó quattro összkerékhajtással és mild-hibrid rendszerrel működnek együtt.

Static photo, Colour: Waitomo blue

Az új SQ8 TFSI egy újabb szintre emeli a teljesítményt – az első lökhárítón újratervezett spoilerrel, valamint sportos aláfutásgátlóval elöl és markáns diffúzorral hátul. A Singleframe függőleges L alakú betétekkel tűnik ki, sportos színösszeállításban. A nagyobb légbeömlőkön mézgafalas rácsok húzódnak végig a felületen. A termékfrissítés részeként az SQ8 TFSI mostantól a már bevált 4.0 TFSI-vel fut, 507 lóerővel és 770 Nm nyomatékkal, nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóval és állandó quattro összkerékhajtással.

Kapcsolódó cikkek