Aktuális Újdonságok 2023. május 23.

Ismét váratlant lépett a BMW

A tomboló SUV-mánia közepén egy kupé tanulmányt mutatott be.

Méghozzá egy nagyon elegánsat, és nem is minden előzmény nélkülit, még ha az újdonság neve, BMW Concept Touring Coupé egy kicsit megtévesztő is. A kék-fehér bajor márka ugyanis már mutatott be hasonló jellegű járművet az 1935 és 1941 között gyártott 328-as típusára alapozva. Az eleve sportos megjelenésű, hathengeres motorral hajtott autót az 1940-es Mille Miglia versenyen indították, méghozzá az olasz Touring karosszériagyártó cég könnyített kupé karosszériájával. A teljes nevén BMW 328 Touring Coupé Mille Miglia megnyerte a versenyt.

BMW 328 Touring Coupé 1939

Az új tanulmánynak nincs köze a Touring karosszériagyártó céghez, annál több a BMW-nek ahhoz a hagyományához, hogy a Touring megnevezéssel különbözteti meg a limuzintól eltérő karosszériaformáit – mint tette azt például a legendás 02-es sorozat, vagy akár általánosan a kombik esetében. Ennek ellenére mégis található kapcsolat a régi 328 Touring Coupé és az új tanulmány között. Ha más nem, az mindenképpen, hogy az utóbbi az előbbi szellemi örökösének tekinthető.

Ám az újdonság nem csupán a háború előtti BMW egyfajta utóda, hanem a Z3 Coupé-nak is. Ahhoz, hogy erről meggyőződjünk, nem is kell mást tenni, mint ránézni a hátuljára. Ugyanaz a nyújtott, shooting brake szerű forma.

A Z3 M Coupéval abból a szempontból is fennáll a párhuzam, hogy amint ennél a Z3-as tekinthető az eredeti típusnak, úgy az új Concept Touring Coupé alapja a BMW Z4 Roadster. Azt formálták át legnagyobbrészt a hátsó rész átalakításával, részben az utas- és a csomagtér új berendezésével, de a különbözőséget hangsúlyozza az eltérő hűtőrács is.

A belső tér kialakításához a legnemesebb anyagokat használták fel, a bőrkárpitokat például az olasz Poltrona Frau cég alakította ki. Szintén ők működtek közre a csomagtartó elegáns kialakításában is.

Annak megfelelően, hogy a BMW Concept Touring Coupé alapja egészen pontosan a Z4 M40i, a tanulmányt is az ismert B58 jelű háromliteres, soros, hathengeres, turbófeltöltős benzinmotor hajtja nyolcfokozatú automataváltón keresztül – ennek megfelelően a menetteljesítmények is nagyon hasonlóak a Z4-eséhez, amelynek végsebessége 250 km/h, 0-100 km/h közötti gyorsulási ideje 4,5 s.

A híresztelések szerint nem elképzelhetetlen, hogy korlátozott számban a BMW gyártja is majd esetleg az elegáns és gyors kupét, az ára exkluzivitásának megfelelően akár háromszorosa is lehet annak, amit ma egy Z4 M40i-ért elkér a BMW.

VÉGE

Kapcsolódó cikkek