Aktuális 2023. február 20.

Hideg Ádám: Védekezésből jeles

Küzdelmes hétvégéje volt Hideg Ádámnak a WSK Super Master Series második futamán az olaszországi Franciacortában. A beállítások jól működtek, ám a versenymotorokkal folyamatosan peche volt. A HUMDA Academy versenyzőjének így inkább a védekezésre kellett koncentrálnia, amit tökéletesen oldott meg és még a nehézségek ellenére is beverekedte magát az OK kategória döntőjébe. 

Az idei legerősebb, 71 fős OK mezőny gyűlt össze a WSK Super Master Series második futamára. A Sodikart gyári csapata változatlanul tesztelésre szánja a sorozatot az FIA versenyek előtt. Franciacortára azonban különösképpen koncentráltak, hiszen októberben ezen a pályán rendezik az FIA világbajnokságot. 

A vázak beállítása tökéletes volt – Hideg Ádám két különbözőt is kipróbált a hétvégén –, de a motorerő folyamatosan hiányzott. Az első motorja teljesen tönkre ment, a második az elődöntőre fogyott el, amit a döntőre lecseréltek. Az újonnan beszerelt motor power szelepe azonban meghibásodott és csak későn nyitott ki.

Ádám minden nehézség ellenére küzdött és sikerült beverekednie magát a döntőbe, így amit lehetett kihozott a hétvégéből. 

„Valóban küzdelmes verseny volt – mondta Hideg Ádám. – Egész hétvégén motorerő hátrányban voltunk. Az időmérő eredménye így sem volt rossz, az utolsó körben, ha szerencsém van, még lehetett volna egy kicsit jobb is. A 71 versenyző közül a 33. helyet szereztem meg. 

Az előfutamokon ezen tudtam volna javítani, de a harmadik futam felvezető körében, gumimelegítés közben megforogtam. Szerencsére sikerült betolnom a gokartomat – ez volt az első alkalom, hogy OK gokartot versenykörülmények között egyedült be tudtam indítani –, viszont a helyemre nem tudtam visszasorolni és az utolsó pozícióból rajtoltam. 

Az elődöntőben már nagyon nem ment a motorom, a döntőre kaptam egy jobbat, de miután meghibásodott a power szelep, az sem húzott. Az utolsó helyen mentem, csak a végén tudtam kettőt előzni, így futottam be a 28.-nak, amiből a büntetések után lett 26. 

Sajnos vannak ilyen hétvégék is a technikai sportokban. A megforgást leszámítva kihoztam mindent a versenyből, amit csak lehetett. A Sodikart gyári csapatával dolgozunk a megoldáson, biztos vagyok benne, hogy lesz ennél jobb eredményünk is.“

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám a verseny után tovább utazott Valneciába, ahol a Sodikart gyári csapatával háromnapos fejlesztési teszten vesz részt. A teszt utáni héten folytatódik Sarnóban a WSK Super Master Series, majd a mezőny átköltözik Spanyolországba, és márciusban Valenciában veszi kezdetét a Champions of the Future sorozat, illetve két héttel később az FIA Európa-bajnokság is. 

Hideg Ádám, OK eredmények

WSK Super Master Series 2. futam, Franciacorta (Olaszország), 2023. február 17–19.

Résztvevők: 71
Időmérő csoport: 11.
Időmérő: 33.
AB előfutam: 13. 
AC előfutam: 19. 

AD előfutam: 23.

Előfutamok összesített: 32.

B Elődöntő: 18. 

Döntő előtti összesített: 31.

Döntő: 26.

Fotó: Hideg Team

Kapcsolódó cikkek