Aktuális e-autó 2023. június 14.

Megérkezett a hat perc alatt teletölthető villanyautó

Az eddigi rekordernél kétszer gyorsabban tölthető elektromos autó tanulmányát mutatta be a Nyobolt akkumulátor-fejlesztő cég és a CALLUM mérnöki iroda.

A brit Nyobolt akkumulátor-fejlesztő cég szakemberei már jó ideje azon fáradoznak, hogy olyan technológiát dolgozzanak ki, amivel a villanyautók feltöltése éppolyan gyors lehet, mint ahogy a belső égésű motoros autók üzemanyagtankját lehet teletölteni. A jelek szerint jól haladnak a munkával, mert bemutatták egy olyan villanyautó tanulmányt, amelynek töltési sebessége 2500 km/óra. Ez kétszer akkora sebesség, mint amire a jelenlegi rekorder, a Hyundai Ioniq 5 képes.

De mégis, hogyan jött ki ez a jól hangzó szám? Egy pici trükk azért van benne a különleges akkumulátor technológián túlmenően is, amiről egyébként nem árultak el részleteket. A trükk annyi, hogy szerintük – és sokan mások szerint – nem ésszerű, hogy az elektromos autókba a hosszú hatótávolság érdekében nagy tárolóképességű akkumulátorokat építenek be. Ezek egyrészt nehezek, amitől az autó tömege közelíti, vagy meg is haladja a két tonnát, másrészt a töltési idejük is hosszabb.

Új technológiájú akkumulátorukat kísérleti jelleggel ezért egy kisebb és könnyebb sportautóba építették be, amit a CALLUM mérnöki iroda fejlesztett számukra Julian Thomson vezetésével. A Lotus Elise-re emlékeztető sportkupéba 35 kWh-s akkumulátort építettek, amelynek áramtartalma 250 kilométeres távolságra elegendő. És most jöhet a számtanóra! Mivel a töltési sebesség 2500 km/óra, azaz elméletileg egy óra alatt 2500 km-re elegendő áram lenne tölthető az akkumulátorba, ezért a 250 kilométerhez elegendő egytized órányi idő, azaz hat perc. Más kérdés, hogy ahhoz, hogy kihasználható legyen ez a töltési sebesség, legalább 350 kW-os töltő szükséges. (Egyébként nagyobb teljesítményű töltő jelenleg nem nagyon áll rendelkezésre, valószínűleg ez is belejátszott abba, hogy az akkumulátor tárolóképességét 35 kWh-ban határozták meg.)

A fejlesztés további jelentőségét az adja, hogy a nagy töltési sebesség nem megy az akkumulátor élettartamának rovására. A Nyobolt több mint 2000 gyorstöltési cikluson keresztül tesztelte akkumulátorait jelentős teljesítménycsökkenés nélkül, ami megnyithatja az utat az ultra hatékony és könnyű villanyautók kifejlesztése előtt. A Nyobolt technológiája ráadásul nem korlátozódik kis akkumulátorokra. Nagyobb telepek, például olyan méretű akkumulátorok is készíthetők, mint amekkorákat a ma használt luxus EV-kbe, teherautókba vagy buszokba építenek be. Az új technológiát alkalmazva ezek is néhány perc alatt válnának feltölthetővé, amint 1 MW-os töltők állnak rendelkezésre.

VÉGE

Kapcsolódó cikkek