Aktuális Autósport Újdonságok 2023. június 23.

Gyártásba kerül az 1000 lóerős McMurtry Spéirling Pure

100 vevő már most befizethet az autóra, ami megmutatja az autóversenyzés jövőjét

Mi az a McMurty? Betiltott F1-es technológiák használata egy kicsi és könnyű autóban, mindez kiegészítve minden jóval, amit csak az elektromos hajtás tud. De a szavaknál ezúttal többet ad egy videó, íme a jármű prototípusának szenzációs, minden körrekordot megdöntő Goodwood-i bemutatkozása:

A sorozatgyártásba kerülő Spéirling Pure pedig ennél is jobb és gyorsabb lesz. Megmarad az ördögi tapadást biztosítő ventillátoros leszorító rendszer, ami ördögi 3G-s oldalirányú gyorsulást enged kanyarokban, de a diffúzoroktól, szpoilerektől eltérően gyakorlatilag sebességtől függetlenül! Az eredeti autó filozófiája változatlan marad, de a hihetetlenül kompakt karosszéria viszont tovább zsugorodik, amelyet egy szénszálas monocoque váz köré tekernek, U alakú 60 kWh-s akkumulátorcsomaggal és egy 1000 lóerős, kétmotoros hátsó tengely hajtással. A 3,45 méter hosszú és 1,58 méter széles Spéirling Pure kisebb alapterületet foglal el, mint egy Fiat Panda, keskeny, együléses pilótafülkéjébe sirályszárnyas ajtókon keresztül lehet bejutni, ami még így is elég helyet ad egy akár 2 méter magas, 150 kilós sofőrnek.

A Pure változatot a McMurtry márkakupa képes versenyautónak alakította. Ezért kiegyensúlyozta a hajtáslánc teljesítményét és hatékonyságát, hogy lehetővé tegye az egymást követő körök közel azonos tempóban való megtételét, ami elektromos autóknál nehéz. A végső változató képes 10 kört futni a (bevallottan rövid) Silverstone National pályán, mielőtt 20 perc alatt gyorstöltéssel feltöltődne. A hajtáslánc térképét azonban lehet változtatni, hogy hosszabb szakaszokat vagy nagyobb teljesítményt érjünk el, és az autó teljes erővel 300 kilométer/órás sebességre gyorsuljon.

A Spéirling elektronikai rendszerét összekötő kábelköteg is 35 százalékkal könnyebb, a kisebb, 18 colos kerekek pedig további súlycsökkentést eredményeznek. Belül állítható kormánykerék és pedáldoboz került beépítésre, hogy a vásárlók széles körét kiszolgálja, akiknek lehetőségük lesz a GT1 Sport Club részeként a Spéirling Pure-t futtatni. Ezugyan nem versenysorozat, csak olyan exkluzív pályanap az FIA GT World Challenge részeként, de lehetővé teszi a kizárólag pályán használható hiperautók tulajdonosai számára, hogy autójukat teljes mértékben kihasználják a világ különböző pályáin, megkerülve a pályanapokon az olyan üvöltő belső égésű motorral szerelt gépek, mint a Ferrari FXX-K és a Lamborghini SCV12 zajhatárainak problémáját. A McMurtrynek természetesen nincsenek ilyen nehézségei, és alighanem azzal sem lesz gondja, hogy a benzinfaló gépeket körbeautózza.

Kapcsolódó cikkek