Aktuális Újdonságok 2023. július 05.

A nyerő szám a 600

A Fiat számára legalábbis, ugyanis bejelentették a B szegmensbe szánt újondságukat a 600e-t.

A Fiatnál továbbra is az élen szeretnének járni a fenntartható városi mobilitás terén, ezt célozva készült el az új Fiat 600e. Ezzel a márka kínálatában ismét lesz az olyan fontos B-szegmensbe tartozó modell. Mi az, amit ebben a kategóriában a vevők keresnek? Több hely, nagyobb hatótávolság és mindezt a Fiat megfejeli az olaszos stílussal, a Dolce Vita-érzésével.

Az újdonság le sem tagadhatná, hogy az őse, az 1950-es évekből származó bestseller, a Fiat 600, a szintén népszerű “családi autó”. Az új Fiat 600e ideális megoldás a városlakók és a szabadba vágyók számára egyaránt, és tökéletesen megtestesíti a márkára jellemző olasz stílust és fenntarthatóságot. Sikkes és gyönyörű, 4,17 méteres hosszával kényelmes helyet kínál öt személy számára.

A Nuova Fiat 600e La Prima és a Nuova Fiat (600e)RED 2 különböző, teljesen elektromos változatban kapható. Az 54 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorok a WLTP kombinált ciklusban több mint 400 km-es, a városi ciklusban pedig több mint 600 km-es hatótávolságot kínálnak, így az új Fiat 600e ideális jármű mind a mindennapi városi használatra, mind a hétvégi, városon kívüli utazásokra.

A feltöltési idő optimalizálása érdekében az új 600e akár 100 kW-os rendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi az akkumulátor gyors feltöltését: kevesebb mint fél óra alatt 80 százalékos töltöttségi szintre lehet hozni az akkumulátort, ami annyi idő, mint egy gyors étkezésre való megállás. Emellett egy szabványos, 11 kW-os fedélzeti töltővel és egy Mode 3 kábellel is fel van szerelve, amely a nyilvános töltőállomásokon kevesebb mint 6 óra alatt garantálja a teljes feltöltést.

A motor 115 kW teljesítményt nyújt, és 9,0 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Az új Fiat 600e nagy választási szabadságot kínál: a három választható vezetési módnak (Eco, Normal, Sport) köszönhetően minden vásárló kifejezheti saját személyiségét a volán mögött.

A kínálat 2024 közepére hibrid motorral is kiegészül.

Kapcsolódó cikkek