Aktuális e-autó Újdonságok 2023. október 11.

Erősebb, okosabb és nem drágább

Megújult, és már rendelhető is a VW kompakt elektromos SUV párosa, az ID.4 és az ID.5. Mindkét modell erősebb és takarékosabb motorokat, új szoftvert és a műszerfalra nagyobb képernyőket kapott. És egy olyan műszaki megoldást is, amit már régen reklamáltak a korábbi vásárlók. Szintén újdonság az IDA hang alapú vezérlés és a tíz hangszórós audió rendszer. A német árak változatlanok maradnak, Magyarországon az ID.5 21 951 000 forinttól vásárolható meg.

A GTX jelzésű sportos csúcsmodellek nagyobb teljesítményt kínálnak, a két villanymotor együttes teljesítménye 30 kW-tal, vagyis 41 lóerővel több, mint korábban. Ez 340 lóerőt és 6,3 másodperc helyett 5,4 másodperc alatti sprintidőt eredményez nulláról 100 km/h-ra. A végsebességet továbbra is 180 km/órára korlátozták. Újdonság, hogy a Pro modellek végsebességét is ekkorára emelték a korábbi 160 km/óráról. A 170 lóerős ID.4 Pure alapkivitellel továbbra is 160 km/óra a maximum. A hátsókerék-hajtásos Pro modellek kapják egyébként a legnagyobb teljesítménynövekedést. Motorjuk 150 kW helyett immár 210 kW-os, azaz 286 lóerős, ami már majdnem akkora teljesítmény, mint amennyi a GTX-é volt korábban. A forgatónyomaték 310-ről 545 newtonméterre emelkedik, ami 235 Nm-es, illetve 75 százalékos növekedést jelent. Az összkerékhajtású Pro 4Motion modellek teljesítménye szintén 286 LE, ami 15 kW-tal, azaz 21 lóerővel több, mint korábban.

Mivel az új hajtásláncok nemcsak erősebbek, hanem hatékonyabbak is, a 77 kWh-s akkumulátorral szerelt ID.4 hatótávolsága a WLTP szerint akár az 550 kilométert is elérheti. Kupésan lejtő, így kissé aerodinamikusabb hátuljának köszönhetően az ID.5 hat kilométerrel többet, összesen 556 kilométert tehet meg. A 4Motion és a GTX összkerékhajtású modellek akár 175 kW-os töltési teljesítménnyel is tölthetők, míg a hátsókerék-hajtásúak maradnak a 135 kW-nál. Az alapmodell Pure 110 kW helyett 115 kW-tal tölti 52 kWh-s akkumulátorát. Egy új töltéskezelő rendszer kondicionálja az akkumulátort a következő egyenáramú töltési megálló előtt, ami felgyorsítja a folyamatot. A VW számításai szerint tíz perc alatt 178 kilométerre elegendő áram folyhat az akkumulátorba.

Belül a VW a fokozatválasztó kart a kormányoszlopra helyezte át a műszeregységről, amit így nagyobbra lehetett cserélni. A médiarendszer középen lévő érintőképernyője is nagyobb, képátlója immár 12,9 hüvelyk. Az alatta lévő érintésérzékeny csúszkák világítást kaptak, ezzel a lépéssel a VW végre reagált az ügyfelek és a tesztvezetők egybehangzó kritikájára. Az új kormánykeréken módosították a gombok kezelési logikáját. Az új szoftver állítólag gyorsabban reagál és több funkciót kínál. A hangutasításokat az új IDA hangasszisztens fogadja és hajtja végre, emellett megmondja az időjárást, a tőzsdei árfolyamokat de még a sportesemények eredményeit is – arról azonban nincs hír, hogy minderre magyarul is képes. Újdonság a kínálatban a 480 wattos teljesítményű, tíz hangszórós Harman Kardon hangrendszer.

Kapcsolódó cikkek