Aktuális Autósport 2023. december 11.

Csomós Mixi és Nagy Attila Pirelli gyári támogatással indul 2024-ben a Rally Európa-bajnokságon

Pirelli gyári támogatással és a HRT Racing színeiben áll rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila a 2024-es FIA Rally Európa-bajnokságon. A HM Academy párosa harmadik szezonját kezdi a kontinens legrangosabb nemzetközi sorozatában, ahol jövőre egyértelműen első ERC győzelmükért szeretnének harcba szállni. 

Több komoly mérföldkőhöz érkezett Csomós Mixi és Nagy Attila pályafutása. 2023 óta versenyeznek Pirelli abroncsokon, és az eredményeik elismeréseként a Pirelli olaszországi központjában beválogatták őket a gyári versenyzők közé. Ez hatalmas elismerés és egyben óriási lehetőség is, hiszen így hozzáférhetnek a Pirelli több évtizedes tapasztalatához is. 

Szintén újdonság lesz jövőre, hogy a HRT Racing színeiben versenyeznek. A magyar csapat 2021-es alapítása óta gőzerővel fejlődik és igen komoly együttműködést kötött a Mixi csapattal. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében egyesítik erőiket. Az Európa-bajnokságon továbbra is a jól bevált Skoda Fabia Rally2 evóval állnak rajthoz, amelyet a Mixi csapat üzemeltet. Ehhez nyújt sportszakmai, logisztikai és szponzorációs támogatást a HRT Racing.

Csomós Mixi:

„Óriási elismerés a csapatunk és az én számomra is, hogy a motorsport világában az egyik legmeghatározóbb cég, a Pirelli gyári támogatást nyújt nekünk. Idén is Pirelli gumikkal versenyeztünk, amelyekkel maximálisan elégedett voltam. Most az még szorosabb lesz a kapcsolatunk. Mondanom sem kell, hogy mekkora előny, ha egy ilyen komoly cég több évtizedes tapasztalatára támaszkodhatunk. 

Nagyon örülök a HRT Racing és a csapatunk között kialakul kapcsolatnak, amely sokkal több annál, minthogy szakosztályt váltunk. Sportszakmai, logisztikai, szponzorációs és utánpótlás nevelés kérdésében is együttműködünk majd. Remélem, hogy a HRT hírnevét a 2023-as junior Európa-bajnoki címük után jövőre mi is jó eredményekkel tudjuk öregbíteni.

Az idei évünk egy kicsit kalandosabbra sikerült, mint ahogy terveztük, de nagyon szép eredményeket értünk el, akár a Barum Rally második, vagy a Győr Rally első helye. Szeretném megköszönni valamennyi támogatónknak, hogy 2023-ban mellettünk álltak és hogy jövőre is számíthatunk rájuk. Ez óriási dolog. Mint ahogyan az is, hogy ennyien szurkolnak nekünk, Atival jövőre is mindent megteszünk, hogy ezt a sok szeretetet jó eredményekkel háláljuk meg.“ 

Légrádi Zoltán, a HRT Racing vezetője:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen kiváló párossal dolgozhatunk együtt. 

A HRT Racinget 2021-ben alapítottuk, idén Maior Norberttel megnyertük a Junior Európa-bajnokságot, jövőre pedig az abszolút értékelésben szeretnénk Csomós Mixivel és Nagy Attilával a lehető legjobb eredményt elérni. 

Ehhez egyesítettük erőinket. Mi sportszakmai, logisztikai valamint szponzorációs téren segítjük a szereplésüket, Mixire és Atira pedig számítunk az utánpótlás nevelés programunkban mint mentorokra. 

A jelenlegi Peugeot 208 Rally4-esekből álló autóparkunkat szeretnénk jövőre bővíteni egy Citroën C3 Rally2-vel, amelynek a műszaki üzemeltetésében, beállításában támaszkodhatunk a Mixi csapat tapasztalatára, és nem titkolt szándékunk, hogy a magyar bajnokságban a mi autónkkal is látassák őket a szurkolók.“ 

Kapcsolódó cikkek