Autósport 2024. április 12.

Benyó Máté a dobogó legfelső fokán Máriapócson!

Közel fél éves téli szünet után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a magyar rallycross bajnokságban. A nemzeti mezőny a Közép Európa Zóna Kupa versenyzőivel együtt Húsvétkor a RabócsiRingen, a Matador Nemzetközi Rallycross Parádén mérhette össze erejét. Benyó Máté bizakodva tekinthetett az idei szezon elé, mert a tavalyi évben több futamon is a leggyorsabb tudott lenni a Peugeot 208 ERX-szel. Máté ezúttal is parádésan autózott, minden futamot megnyert a hétvége során, és a dobogó legfelső fokán zárta a versenyt. 

Remekül autózott Kovács Sámuel is, izgalmas csatákat vívott az STC-2000 kategória autóival együtt rendezett előfutamok során, végül a második helyen zárta a versenyt a Super 1600-osok között.

Benyó Máté: A verseny előtt azt mondtam, hogy fő célunk a teszt és információgyűjtés a tél folyamán teljesen felújított Peugeot 208 ERX-ről, de azért jó lenne győzelemmel kezdeni a szezont. Remek érzés, hogy mindkét célkitűzést teljesítettük. Rengeteg tapasztalatot szereztünk az autóról és mindezt úgy, hogy a versenyhétvége összes futamát megnyertük és maximális pontszámmal térhettünk haza. Nagyon jól éreztem az autóban magam és úgy érzem, hogy tudtam fejlődni azokon a területeken, amelyre nagy hangsúlyt fektettem a téli felkészülésem alatt. Bár talán kívülről simának tűnhetett ez a győzelem, néhány kisebb-nagyobb problémával szembe találtuk magunkat a hétvége folyamán. A csapat azonban mindent a lehető leggyorsabban és legprofibban orvosolt, amit ezúton is nagyon köszönök nekik! Most gőzerővel készülünk a nyirádi országos bajnoki fordulóra, ahol szintén nem szeretném a győzelemnél lejjebb adni.

Kovács Sámuel: Izgalmasan telt az idei Húsvét. A szezonnyitó előtt volt lehetőségünk tesztelni, ami kifejezetten jól sikerült, ki tudtunk próbálni új dolgokat, visszarázódni a kocsiba és még az autóhoz is jó beállítást találtunk. Az előfutamokat az STC-2000 es kategória autóival együtt futottuk, ami izgalmakban és csatákban gazdag futamokat eredményezett, a tempónk hozzájuk képest is jónak bizonyult. A döntőben egy viszonylag sima menet után a második helyen értünk célba. Ezúton is köszönöm a csapatnak a sok segítséget. Nyirádon támadunk!

Kapcsolódó cikkek