Aktuális e-autó 2024. március 18.

Bemutatkozott a teljesen elektromos SsangYong a Torres EVX 

Kínai hajtáslánc, koreai minőség, barátságos árak. A Ssangyong Torres EVX ezt kínálja, amivel erős versenyző lehet a magyar piacon.

A SsangYong már alaposan bedolgozta magát a magyar piacra. A KG Mobility amely 2022-ben vette át a márkát, nagyon ügyes módon oldotta meg a Torres elektrifikációját. A Torres AVX, ami az első elektromos SsangYong Magyarországon, biztonságos és hosszú élettartamot nyújtó lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátort kapott, ami a WLTP tesztek szerint több mint 462 kilométerre képes eljuttatni töltéssel. Ha lemerül az akkumulátor, akkor sem kell kétségbe esni, ugyanis a gyártó 100kW-os töltőegység esetén kellően gyors, akár 37 perces ígér. A 152,2 kW-os elektromotor és a 339Nm nyomaték leadására képes, a két első keréken át. Na és ebben hol az ügyesség? Hát ott, hogy az akku csomag és a kiegészítők az elektromos autózás egyik nagyágyújától, a BYD-tól érkeznek.

A fejlesztés így nem magára a meghajtásra, hanem annak a Torreshez igazítására koncentrálhatott. Az autó hossza 4,7, szélessége 1,9, magassága pedig 1,7 méter, az önsúlya 1,9 tonnára. Tengelytávolsága közel 2,7 métertől, melynek köszönhetően a belteret nem kellett szűkre szabni. A vezetőt a két 12,3 colos digitális kijelző segíti. A 8 irányú motoros ülésállítás 2 irányban állítható deréktámasszal rendelkezik, illetve minden ülés füthető, az elülső ülések még akár szellőztető funkciót is képesek ellátni. A Torres EVX 702 literes csomagtartóval rendelkezik, biztosítva a kényelmes utazást, valamint a kétirányú V2L (Vehicle-to-Load) csatlakozó segítségével szükség esetén elektromos eszközeinket is tölthetjük.A Torres EVX tényleg képes szabadidő autóként működni, fékezett utánfutó esetén másfél tonnát, fékezetlen esetén pedig fél tonnát képes elvontatni biztonságosan.

Az autó 15,999,000 forint kedvezményes bruttó kezdőáron rendelhető, melyhez 1 millió kilométer vagy 10 év akkumulátor garanciát is kínálnak. Továbbá vállalkozások számára lehetőség van akár 4 millió forintos állami támogatás igénylésére is.

Kapcsolódó cikkek