Veterán 2024. június 21.

Aronde porondon

A Simca mint márka sokak számára ismeretlen, vagy jóval kevésbé hallott francia autógyártó a mindenki számára ismert világmárkákhoz képest. A céget 1934-ben alapította a Fiat, leányvállalatként. Az Oldtimer Automobil Kft. tulajdonosa, Berényi Zsolt segített a sztori felgöngyölítésében.

Írta: Berényi Zsolt, Rónai Márton Fotók: Papp Zoltán, archív

A Société Industrielle de Mécanique et Carrosserie Automobile cég fő profilja a mindenki számára elérhető népautó volt, ezt teljesítette be az Aronde 1951‐től 1963‐ig tartó gyártási periódusában. A forma és a műszaki tartalom mutat némi futurisztikus olasszal kevert angol hatást, franciás bonyodalommal fűszerezve. Az Arondét mindösszesen 1400000 példányban gyártották, a világ számos pontjára eljutott, köztük Magyarországra is egy nagyjából 200 darabos szállítmány.

A cikkben bemutatott 1961‐es Simca Aronde P60 Elysee egy példány abból a készletből, amelyet a Merkur Személygépkocsi Értékesítő Vállalat forgalmazott Magyarországon a hatvanas évek elején. Némi homály fedi a történetet, hogy miként kerülhettek a szocialista Magyarországra finom nyugati autók akkoriban? Ezzel kapcsolatban két urbán legenda is kering: az egyik szerint egy hajónyi Simca Aronde‐t Dél‐Amerikába szántak, amit az ott dúló polgárháború miatt nem vett át az argentin kormány, így visszahajóztatták Európába. A több hónapig tengeren hánykolódó autókat egy francia‐magyar államközi megállapodás szerint a Merkur Személygépkocsi Értékesítő Vállalat értékesítette. Mások szerint a magyar „taxi‐ tendert” szerették volna az Arondékkal megnyerni a franciák, mint „baráti” felajánlás, de végül a szovjet Moszkvics 407‐esek lettek a befutók a Warszawák mellett. Egy biztos, a merkuros Simca autókhoz orvosok, színészek és élsportolók juthattak hozzá állami kiutalás útján, átlagpolgár legfeljebb használtan vehette meg a Röppentyű utcában, a Merkur használtautó‐telephelyén. Az akkori Autó-Motor folyóiratban „Simca iskola” néven külön rovat volt a magyar simcások tájékoztatására, autóik tervszerű üzemeltetéséhez. Budapesten a III. és a VII. számú autójavító foglalkozott a Simca gépkocsik hivatalos szervizelésével, valamint a Budapesti Nemzetközi Vásár kiállítói között a Simca állandó szereplő volt.

Simca-stand az 1963-as BNV-n

Ezen sötétszürke színű Aronde P60 első tulajdonosa dr. Tardos Károly győri orvos volt, aki harminc éven át használta a Simcát. A jármű mindössze 87750 kilométert futott ez idő alatt, amelyet a kézzel vezetett szerviz‐füzete és a gépkocsi eredeti állapota is hitelt érdemlően alátámaszt. Utolsó műszaki vizsgája 1991‐ben volt, majd 32 évig Csipkerózsika‐álomra tért. Öröklés után Tardos úr felesége 2004‐ben adta el a családi Simcát egy gyűjtőnek, ahol Honthy Hanna színésznő egykori Aronde‐ja mellett pihent egy pajtában további húsz évet. Az Oldtimer Automobil Kft. ebből a gyűjteményből vásárolta meg 2023. januárjában a patinás járművet és másfél év alatt végezte el az állapotmegőrző felújítást. „Törekedtünk az eredeti állapot megtartására, így a minimális lakatosmunka után a fényezését az ablakok vonalától felfelé eredetiben hagytuk meg. A belső tere kizárólag alapos kozmetikai beavatkozást kapott, minden kárpitozása eredeti, krómozása két hátsó lökhárító sarok kivételével szintén gyári maradt. Műszaki beüzemelése a fékmunkahengerek felújításán és a szükséges folyadék cseréjén kívül nem okozott nagy kihívást”. A Simca 1,3‐as benzines „Rush” motorral szerelt, amely a korábbi Flash motorhoz képest már öt helyen csapágyazott főtengelyt kapott és 57 lóerős teljesítmény leadására képes. A kormányváltó érdekessége, hogy rudazat helyett, csigákon keresztül bowdennel kapcsolja a fokozatokat a sofőr, így könnyű a sebességváltás. Az Elysee felszereltség gazdagon krómozott, a textil szimpla ülések helyett pedig törtfehér műbőr borítású egybe üléspadokat kapott. Az autó 2024 áprilisában sikeres muzeális minősítést szerzett és idén már több nemzetközi kiállításon is megcsodálhatták – a Balatonfüred Concours d’Elegance‐n pedig megnyerte a Austro Classic Magazin díját.

Típustörténet

Az Aronde 9, az első széria 1951 és 1955 között készült, ezen belül is kétféle hűtő‐ maszk kivitellel. Ebbe a modellbe még az előd, a Simca 8 1221 köbcentiméteres, őskori, ámbár megbízható Fiat motorját szerelték a maga mindösszesen 45 lóerejével. Könnyed és pontos futóműve, hatékony fékrendszere dicséri, ellenben az aszinkron sebességváltó pontatlan. A második széria 1955‐1959 ig készült, nagyjából nyolcvanezres darabszámban. Annál a modellnél már szíverősítést alkalmaztak a Flash nevű, 1089 köbcentis, 48 lóerős motorjával, majd a harmadik, legkiforrottabb P60 szériánál lépett be az 1290 köbcentiméteres, 57 lóerős erőforrás, az öt ponton csapágyazott Rush. A még erősebb Super Rush a maga 70 lóerejével 1961‐ben kimagasló teljesítménynek számított egy népautóban. Készült belőle City coupé, cabrio weekend néven és kombi változat is. Az Aronde akkoriban taxiként is népszerű volt, hisz minden adottsága megvolt hozzá; négyajtós szedán karosszériája kényelmes, jól felszerelt utasteret adott, könnyed mozgása, pontos futóműve remekül funkcionált ezen felhasználási területen is. Népszerűségét mutatja, hogy 1958 és 1962 között az Egyesült Államokban is sikerrel értékesítették.

Kapcsolódó cikkek