Aktuális e-autó 2023. október 18.

Álmodjunk hármat

Három modellel indul Magyarországon a kínai BYD autók forgalmazása. Mindhárom elektromos és alighanem rövidesen komoly piaci szereplőkké válnak, és nem csak a figyelemre méltó árazásuk miatt.

BYD – Build Your Dreams, szabad fordításban azt jelenti: váltsd valóra álmaidat.  Úgy tűnik, pontosan ezt teszik a cégnél. Az 1995-ben alapított vállalat tevékenysége igen szerteágazó. Minden ötödik mobiltelefonban az ő akkumulátorukat találjuk, de gyártanak sokféle elektronikai komponenstől kezdve a nagysebességű vonatig sok mindent.

Autókat is. Nem is keveset. 2022-ben 1 millió 857 ezer darabot. Hogy ezt a számot el tudjuk helyezni, ebben az időszakban a Mercedes és a Renault gyártott nagyjából 2 milliót, a Peugeot és Mazda jelzéssel 1 millió jármű gördült le a szalagokról. Szóval a BYD nem kis cég, tavaly 70 milliárd eurós, vagyis nagyjából 26 000 milliárd forintos árbevételük a teljes magyar GDP mintegy 40%-a. Van már hazai gyára is, Komáromban elektromos buszok és teherautók készülnek a márkajelzésükkel.

A cég autótípusainak története – talán nem meglepő módon – az akkumulátorok körül forog. A 2008-ban megvett Csincsnian autógyár aktuális típusa ugyan még kis benzinmotort használt, de hat évvel később már a BYD F3-al léptek piacra, amit a világ első plug-in hibridjeként tartanak nyilván. 2018-ban mutatkozott be a BYD Tang második változata, amiből tisztán elektromos kivitel is létezett, és ezzel az autóval érkezett a BYD márka Európába, a norvég piacra. Az ott szereztt tapasztalatokat hasznosítva pedig Európa jó részén, és idén októbertől már itthon is elérhetők a BYD autók.

Az a három típus, amivel a forgalmazás indul, nagyon modern, és több részlete is megmutatja, hogy a BYD technológiája az elektromosautó építésben a legjobbak közé tartozik. Rendkívül büszkék az e-Platform3 nevű padlólemezükre, ami mindhárom most bemutatott autó alapját adja. Ez nem csak azt bizonyítja, hogy sokféle méretű autó építhető vele, de mindegyikben alkalmazhatják a 8 funkciót egyesítő hajtásegységet, amely az autó és az akkumulátor szabályozó elektronikáját, az áramelosztó egységet, a hajtó villanymotort, a motor kontrollerét, az erőátvitelt, az áramátalakítót, és a fedélzeti töltőt is magába foglalja. Talán még ennél is izgalmasabb a Blade nevű, lítium-vasfoszfát kémiájú akkumulátor, ami rendkívül strapabíró, és így gyakorlatilag biztonsági elem az autó aljában, ahova extra kiegészítő védelem nélkül építhető, ezzel is növelve a lábteret. Mindezt a cég saját autós operációs rendszere fogja össze, ami a kényelmet, biztonságot és menetkomfortot is kézben tudja tartani.

No, de hogy néz ki mindez a valóságban? Elég jól. A három forgalmazott modell közül a Seal (Fóka), egy erős, gyors, nagy hatótávot ígérő, sportosságot sugárzó négyajtós limuzin. Aki többet akar megtudni, hogy milyen vezetni, az kattintson ide, hisz főszerkesztőnk, Gajdán Miklós, az Év Autója zsűri tagja már kipróbálta a BYD európai zászlóshajóját. Az autó kétféle változatban rendelhető. A Design változat 18 114 900 forinttól indul, ezért hátsókerék hajtást, 308 lóerőt és 5.9 másodperc alatti gyorsulást kapunk. Az Excellence változat 19 212 900 forintos induló áron összkerékhajtást és 3.8 másodperces százas sprintet kínál, és még sok minden mást. Mégis, talán a Seal-nak lesz a legnehezebb dolga a piacon, mert ennyi pénzért, ilyen jellegű karosszériában a vevők nem csak számokat és minőséget, de már presztízst is kívánnak vásárolni, és azt még ki kell vívnia BYD-nak itthon. 

A Dolphinnak, ami egy a kompakt osztályba tartozó ferdehátú, 10 978 900 forintos induló árával nem kétséges a sikere. Kívülről ügyes városi autónak mutatja magát, de belül már igazi családi kocsi, kategóriájában remek menetteljesítménnyel és hatótávval, komoly kihívója lehet nem csak az elektromos, de a hibrid és belső égésű motorral hajtott vetélytársak között is. A Dolphin 10 978 900 forintos kezdő áron kínált, Active felszereltségű kivitelének akkumulátora 44,9 kWh-s, elektromotorjának teljesítménye 70 kW, azaz 95 LE. A 11 801 900 forintba kerülő Boost kivitel akkumulátora ugyanolyan, de motorja már 130 kW-os, azaz 176 lóerős, és hátra több lengőkaros futóművet kap – az Active csatolt hátsó lengőkarja helyett. A nagyobb, 60,4 kWh-s akkumulátor és a 150 kW-os, 204 lóerős elektromotor először a 12 624 900 forintért kínált Comfort szinten jár először. Ettől az árcéduláján 13 448 900 forintos összeget viselő Design kivitel már csak gazdagabb felszereltségében különbözik, ami tartalmazza például a panoráma tetőt és a vezeték nélküli mobiltöltőt is. A négy felszereltségi szint, mint látszik, nagyon jól megválasztott tartalmi ugrásokkal rendelkezik. Aki pedig többet szeretne megtudni az autóról, kattintson ide, hiszen az autóMAGAZIN már ezt is vezette

Az Atto 3, amely a Dolphinhoz hasonlóan a kompakt kategóriát gazdagítja, csak éppen SUV, szintén rendelkezik mindennel ahhoz, hogy sikeres legyen. A Comfort kivitel ára 13 997 900 forint, meglepően bő felszereltséggel, a Design változat pedig 14 820 000, amiben már a nagyobb, 15,6 colos, elforgatható központi kijelző található, ami a különböző méretekben minden itthon kapható BYD modellben megtalálható. A további részletek pedig ismét, egy kattintás útján érhetők el, hiszen az Atto 3-at kipróbálta már az autóMAGAZIN.  

Egy új autómárka megjelenésénél megszokott, hogy a vevők bizalmának megszerzését hosszú garanciaidővel, extra szolgáltatásokkal fokozzák. Nincs ez másképp ezúttal sem. Az összes új BYD járműre 6 év vagy 150 000 km garancia vonatkozik, míg az energiatároló akkumulátorra 8 év vagy 200 000 km garancia érvényes. Emellett a BYD 24 órás országúti segélyszolgálatot biztosít.

Jelenleg két budapesti márkakereskedésben (Duna Autó – 1037 Budapest, Zay utca 24. és Wallis Motor – 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 5.) lehet vásárolni, de ez csak rövid ideig marad így, jelenleg is folyik az országos kereskedői és szervíz hálózat kiépítése. 

Érdekes kérdés, hogy ezek az árak meddig garantáltak, és mik a BYD céljai a magyar piacon. 

Ezekre kértünk választ Annelies Reiss-től, a BYD márkaigazgatójától.

Mennyire tekinthetők stabilnak a forintban meghatározott árak?

Alapvetően mi is euróban meghatározott árakból indulunk ki, de az euro-forint árfolyamnál egy sávot veszünk figyelembe, és amíg ettől nem tapasztalható eltérés, addig nem változtatunk az árakon. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy minden vevőnk számára tartjuk a szerződésben rögzített árat, utólagos emelés nem következhet be.

Jelenleg két márkakereskedővel állapodtak meg, de hányat szeretnének Magyarországon?

Alapvető cél, hogy vásárlóinknak ne kelljen sokat utazniuk egy BYD márkakereskedőhöz, ugyanakkor, mivel elektromos autókat forgalmazunk, figyelembe vesszük a töltőhálózat fejlettségét is.

Milyen részesedést szeretnének elérni a magyar piacon jövőre, az első teljes évben?

Kicsit korainak tartom még, hogy az eladási számokról beszéljünk, hiszen csak most vezetjük be a BYD márkát Magyarországon, de szeretnének látható részesedést szerezni a magyar autópiacon, és nemcsak az elektromos autókon belül, hanem a teljes autópiacot tekintve is.

Már mindhárom típus kapható?

Mindegyik megrendelhető, a Dolphin és az Atto 3 példányait már idén átvehetik vásárlóik, a Seal modellek átadására azonban jövő év elejéig várni kell. 

BYD Dolphin letölthető árlista

BYD Atto 3 letölthető árlista

BYD Seal letölthető árlista

Kapcsolódó cikkek