Aktuális e-autó 2023. december 09.

A Tesla megnyitja Supercharger-hálózatát más elektromos járművek előtt is Magyarországon

2021 novemberétől a Tesla megkezdte Supercharger-hálózatának megnyitását más elektromos járművek előtt, támogatva küldetését, hogy felgyorsítsa a világ fenntartható energiára való átállását.

A Tesla bejelentette, hogy Magyarországon hat állomás és 68 egyedi Supercharger nyílik meg a nem Tesla elektromos autók számára, ezzel az ország legnagyobb nagyteljesítményű töltőhálózatává válik.  Ez a bővítés megerősíti a Supercharger-hálózat első helyét Európa legnagyobb gyorstöltő-hálózataként (> 150 kW).

A kiterjedt, kényelmes és megbízható gyorstöltő hálózathoz való hozzáférés kritikus fontosságú az elektromos járművek széles körű elterjedéséhez. Ezért az első Superchargerek 2012-es megnyitása óta folyamatosan dolgozunk a gyors bővítés mellett. Ma már több mint 13 000 Superchargert üzemel Európában és nyolc állomás Magyarországon.

A nem Tesla-vezetők számára megállapított árak tükrözik a járművek széles körének Supercharginghoz való hozzáférést lehetővé tevő többletköltségeket, valamint a telephelyeknek az ilyen járművek befogadásához szükséges kiigazításait. Az árak telephelyenként változnak, és az árakat a Tesla-alkalmazásban lehet megtekinteni. A töltés kWh-onkénti ára Supercharging-tagsággal csökkenthető.

A Tesla-vezetők továbbra is ugyanúgy használhatják ezeket az állomásokat, mint eddig.

Kapcsolódó cikkek