Peregjenek a dobok, durranjon a pezsgő: mától újra az újságárusok polcain az új autóMAGAZIN! Pedig pár hónapja még úgy tűnt, 31 év után lezárul az autóMAGAZIN története, a lap megszűnik. 

Izgalmas autók, érdekes sztorik, alapos tesztek, szórakoztató írások, látványos fotók, igényes nyomdai kivitelezés. – Jó kis reklámszöveg lenne, igaz? Pedig így igaz! Az autóMAGAZIN három évtizeden át a magas minőség iránt elkötelezett prémium magazinnak számított. És nyomtatot sajtó válsága miatt tavaly év végével mégis a megszűnés fenyegette. De a MAGAZIN nem halhat meg! Sokan gondoltuk így, egy páran pedig cselekedtünk: Szabó-Jilek Ádám és Kiss Ferenc – egykori magazinosok – mellé társult Révai Ákos, aki racionális gondolkodású autóbolond közgázosként erősíti a csapatot. 

És ma, 2021 március 25-én ismét a polcokon az ujjászületett autóMAGAZIN. Ma még az Auto Motor und Sport cikkei dominálnak, de ígérjük, keményen belehúzunk a magyar tartalom megerősítésébe. A ma aktuális autókkal foglalkozó tesztek és bemutatók mellett nagyobb teret engedünk az autó és az autózás történetének érdekes témáinak: izgalmas autóknak, kimagasló személyiségeknek, érdekes sztoriknak. Továbbra is havonta, 100 oldalon, az eddiginél még igényesebb nyomdai kivitelezéssel lépünk a 32. évbe. 

Méltó folytatásaként a 31 éves csodálatos történetéhez! 1989-ben a legigényesebb magyar autós lapként indult, azután beszállt a Motor Presse Stuttgart, és jöttek a soha nem látott autók, addig ismeretlen minőségű fotók és írások, az Auto Motor und Sport világszínvonala – magyarul. És ez az igényesség magával ragadta a magyar munkatársakat is, te jó ég, micsoda gárda alkotta a szakmai műhelyt! Kapásból sorolom: Balázs Viktor, Karlovitz Kristóf, Tóthmátyás Tibor, Kovács András, Csikós Zsolt, Tóth Milán, Papp Tibor, Gajdán Miklós, Rákár Gábor, Palovecz Gábor, Ács Tibor, Tóth Zoltán, Kismartoni András, Balla Márton, Svékus Gergely, Lővei Gergely, Gulyás Péter… És a fotósok: Honéczy Barna, Szabó-Jilek Ádám, Sárosi Zoltán. És akiket kifelejtek, jajj..

Új csaptunk tagjai is egytől-egyig autórajongók, ahogy mondani szokás „benzin csörgedez az ereinkben”. A mi szemünkben az AUTÓ nem csupán egy termék, nem az egyéni helyváltoztatás eszköze, ennél sokkal-sokkal több. Pontosan ezt a szemléletet szeretnénk az autó MAGAZIN-ban megjeleníteni. Hiszünk benne, hogy mindig lesz igény olyan autós magazinra, melyet öröm kézbe venni, érdemes újra és újra belelapozni, akár hónapokkal vagy évekkel később is a kedvenc írásokat újra olvasni. 

Reméljük, tetszeni fog! Vegyétek, vigyétek, olvassátok, élvezzétek, szeressétek! 

Kiss Ferenc, Révai Ákos, Szabó-Jilek Ádám

Kapcsolódó cikkek